madamechauchat

madamechauchat

A stílusgyilkos papucs

2019. december 30. - Tóbel Zazi

A stílusgyilkos papucsról ejtek most néhány szót, mert túl vagyunk a karácsonyi vendégjáráson és nem győztem dülleszteni a szemem.

Nálam (is) két ágra szakad a család, mint minden házas ember esetében: az "egy vérből valók vagyunk" ágon főleg hosszú lábú, zoknit vagy mamuszot preferáló férfiak vannak. Ugyanis most a férfiakról fogok szólni, a nők valahogy jobban kijönnek ebből a papucs témából. A mamuszos ág tehát sima ügy, otthon általában zárt bőr/textil csukát hordanak, vendégségben, ha akad számukra ilyen, ugyanezt. Ha nincs, zokniban maradnak. Bokájuk - többnyire karcsú, vagy időskorilag dagadt, de nem kövér - kellemesen hosszú nadrágszáruk homályában rejtőzik. Ez így komplett is és hibátlan.

       Ez a "mi a szar" papucs, jobb megoldás mint a strand (topmark.hu)

De amit a másik ágon tapasztaltam, és sajnos itthon is ezt látom, az szinte már gyomorforgató. Ezek a hozzám vérben nem köthető, csak a véletlen miatt becsatlakozó családtagok vegyes bokaszerkezetüket és szinte kivétel nélkül rusnya lábfejüket slendrián módon mutogatják - hiába nyelnél épp bejglit. Ezen az ágon van hosszú láb, vékony boka, de ugyanennyi rövid láb és vastag boka, sőt - és ez a legérdekesebb kategória -, hosszú láb és vastag boka. Nem lenne okuk tehát a dicsekvésre, de mit láttam mégis karácsonykor? Idősebb tag: régi, ócskabarna öltöny (karácsonykor azt vesz fel, ja meg mindig, farmert vagy kordot soha) nadrágszára egyáltalán nem takarja a bokát, lifeg, és strandpapucs! Jaj, hova nézzek!? Egyik vér szerinti utódja hosszú, vékony lábán szintén stranpapucs és barna zokni és szürke nadrág valahol a vádli közepén. A papucs tehát reflektorfényben. Másik sarja ugyanezt, csak vastag a boka, kacsa a láb, de büszkén közszemlére téve a legundorítóbb királykék papucsban. 

PastedImage-75515

       sosincsenek papucsban, nem elegáns (https://www.thejournal.ie/royal-baby-sussex-christening-4713537-Jul2019/)

Meg lehet ezt oldani, nem nehéz: a nadrág érjen végig, de akkor is ha leülsz, és ne libegjen, kövesse a láb vonalát. A zokni harmonizáljon a nadrág színével. A papucs meg ne legyen strand, semmiképp! Zárt mamusz, extra zokni, sima zokni, mindegy, de ne strand! Kérem szépen, ez már és még 2019, a férfiak is öltözködnek, nem kell persze túlzásba vinni, de figyeljünk oda kicsit, különben hogy nyeljük le az utolsó morzsákat 2019-ből?

A bejegyzés trackback címe:

https://madamechauchat.blog.hu/api/trackback/id/tr915373482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása