madamechauchat

madamechauchat

A Golden Globe titkai és a true klímapara

2020. január 08. - Tóbel Zazi


Az ausztrál katasztrófa állt a Golden Globe középpontjában is - aki tudott, utalt rá és hangsúlyozta, hogy nincs igaza a hülyéknek, mert ez már tényleg a globális felmelegedés hatása. Így tett Jennifer Aniston, Cate Blanchett, Russel Crowe, Patricia Arquette, Pierce Brosnan, Joaquin Phoenix is.

Bevallom, én primitíven nem értem, hogy egy tengertől körülvett kontinenst hogy pusztíthat így a tűz? Nincs ott, épp ott elég oltóanyag (=víz?), ne má! Ahogy azt sem, hogy miért nem mondták még ki kerek perec, hogy ez bizony ÖKOLÓGIAI KATASZTRÓFA és ennek mértékében kéne intézkedni - mondjuk összefogni az egész világnak?

Szép, hogy a sztárok aggódnak és feladatuknak érzik, hogy adományozzanak és figyelmeztessenek - miután kiszálltak a magángépeikből, miután felvették egyszer és csak egyszer azt a több tonnányi vizet, mű-anyagot, gyerekmunkát elpusztító ruhát, amiben mosolyogva páváskodnak.De ne, ne ítéljük el annyira őket, hiszen esendőek, mint mi, akik nem utalunk adományt és a kis koalákért való aggódáson kívül semmit sem teszünk.Szeretjük e sztárokat, egyrészt azért mert ikonok, másrészt mert olyanok szeretnénk lenni, mint ők, harmadrészt épp azért, mert mégiscsak olyanok, mint mi, csak többet megengedhetnek maguknak. Nézzük, a Godlen Globe-on mit engedtek meglesni nekünk?

Olivia Coleman, akit a Kedvencben szerettünk meg, nagy feminista lehet, hiszen húsos ujjain az ERA 50:50 feliratot láthattuk, ami a nők egyenjogúságáért küzdő szervezet logója - Equal representation for Actresses.

Képtalálat a következőre: „ring era 50:50 olivia colman”Phoebe Waller-Bridge a Fleabag című sorozatban nyújtott alakításáért kapott szobrot, köszönőbeszédében ő is kitért a bozóttüzekre és Ralph&Russo haut couture ruháját árverésre ajánlotta, hogy a befolyt összegből a tűzoltást támogassa. Mi magyarok nem sokat tudunk róla, pedig Phoebe óriásit megy most a külföldi sajtóban a Fleabagnak köszönhetően. Ha akartok pótolni, segítek pár infóval, pl. itt egy kevésbé érdekes: ennek a helyes csajnak a tesója, Isobel írta a sorozat zenéjét. Phoebe egyébként nem a semmiből érkezett, 2006-ban kapott diplomát a londoni Royal Academy of Dramatic Art-on, ennek ellenére is vannak hiányosságai: nem tud hónalj pukit csinálni, sem műböfögést - szegény, ezeket igazi tragédiaként éli meg

Képtalálat a következőre: „phoebe waller-bridge”Jason Momoa, akit minden nő imád, mert szőrös, nagydarab, ősférfi, fütyült a dress code-ra és egy fekete atlétában jelent meg. Őt mondjuk nem fenyegette díjeső, valószínűleg sosem fogja - de üssetek le, ha nem lesz igazam, és valaha bizonyítani fogja, hogy nem csak aquahím, hanem jó színész is. Mégis szeretjük, mert ő is nagy ökoman. 

Képtalálat a következőre: „jason momoa golden globe”egyébként abban a bársony zakóban érkezett, ami most a nején, Lisa Bonet-n van


Michelle Williams-t viszont sehogy sem tudom szeretni, bár elismerem, jó színész. Legjobb színésznő szobrocskát kapott, aztán pedig egy hatásos, enyhén feminista beszédet nyomott. Örül, hogy most él, mikor a nők dönthetnek, például arról, hogy mikor vállalnak gyereket és kivel (ő 39 évesen első gyermekével állapotos, Thomas Kailtól). Hát lelke rajta, én nem hiszem, hogy ez egy jó kor. Igaz, női szempontból jobb, mint a XVIII. század, de hogy minden csúszik szét, az tagadhatatlan (nem akarom részletezni, úgyis tudjátok, öko, gazdaság, virtuális valóság, fiatalok...).
Reese Witherspoon igazi amerikai lány, mindig nevet a 102 fogával és évről évre nagyobb a homloka, persze, hogy szeretjük, és nem is olyan felszínes, mint ahogy kinéz. Reese saját állítása szerint nagyon örült, hogy minden barátjával találkozhatott a Golden Globe-on. Csak nem volt hova leülnie:) 

Képtalálat a következőre: „reese witherspoon golden globe”
Reese, Joaquin és ennek barátnője, a különös Rooney Mara örülnek egymásnak - ezek szerint a Johnny Cash-film forgatása vidáman zajlott (már 15 éve!)

A 63 éves Tom Hanks kapta a Cecil B DeMille díjat, amit minden évben annak ítélnek oda, aki "olyan tehetséges személy, hogy tartós hatással volt a filmművészetre". A szigetlakó meghatódott. 
Drága Brad Pitt persze most is jól nézett ki, tökmindegy hány éves. Nagy barátok lettek LDC-vel, ahogy ő nevezte Leonardót. Őt is megemlítette köszönő beszédében, és a mamát, akit majdnem elhozott magával kísérőnek, de aztán megijedt, nehogy a barátnőjének titulálják szegény asszonyt - mint minden nőnemű lényt, akivel bármikor is látja a sajtó.

Képtalálat a következőre: „streep saved mirren lothes golden globe”
Meryl Streep és Helen Mirren barátságáról tudtok? Pedig szép dolog az, mikor két ilyen zseni összefog, például, ha egyikük ruhájával probléma adódik. Látjátok itt fent, Mirren bajos, Streep pedig segít. 

Hát a tanulság pedig az lenne, hogy jófejek ezek mind, de tüzet oltani mégis csak a Russel Crowe maradt otthon. (A Nicole Kidmanről inkább ne is beszéljünk, mert nagyon úgy tűnt, hogy ő ott és akkor tudta meg, hogy szeptember óta lángol az országa! Hát hol él ez a nő, valami botox búra alatt?)

 

forrás: https://www.vogue.co.uk/news/article/moments-you-missed-golden-globes-2020

A bejegyzés trackback címe:

https://madamechauchat.blog.hu/api/trackback/id/tr9015399112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása