madamechauchat

madamechauchat

Jolán, Isten éltessen a 20 perces szigetkör végén!

közösségi média magány

2019. december 18. - Tóbel Zazi

  Rég voltam itt, beteg lett ugyanis a kisfiam (8) és a torokvírus-hányás-láz kombó (ez is az a hülye fiataloskodó divatszó, amit már agyonhasználtak, ezért rühellni való és sosem írtam még le, ki nem mondtam - csak fel ne olvassam, amit írok! - úgyhogy most használom először és remélhetőleg utoljára) nem sok időt hagyott másra. Aztán megkezdődtek a karácsonyi előkészületek is, öko csomagolás, sütések tervezése (bele merjek vágni a bejglibe, vagy zserbóba? nem fogok), takarítás.

   De atyaég, ki sem írtam a fbookra, hogy beteg a gyerek és most mit csináljak és így néz ki szegény! Mondjátok meg őszintén, kezetek a szívetekre és God save the Queen vagy Wish you a Merry Xmas, mindegy, de normális ez? Mit művelünk, és különösen műveltek a közösségi oldalakon?

assorted-color social media signage

   Diplomás, felsővezető, magukat marha értelmesnek gondoló felnőttek köszöntik fel a fbookon gyereküket (aki baromira nincs is fent), feleségüket (aki valszeg a szomszéd szobában főz, rosszabb esetben szintén a fbookot nézi és szivecskékkel köszöni meg "párjának", hogy megemlékezett születésnapjáról, ahelyett, hogy átkiabálna "bazmeg Sanyi, a szemembe mondjad, ha mered!"), siratják itt szüleiket, kutyájukat-macskájukat. 

   A legszebb mikor teljesen intim dolgokat kötnek a 200-600 ismerősük orrára. "Boldog születésnapot drágám, neked van a legcsodálatosabb melled a világon és reggel, mikor meglátom, egyből forogni kezd velem a világ és életem, neked köszönhetem a két szép csodás gyerekünket, akikkel 8 órát vajúdtál és ahogy mosolyogsz rám, az feledteti minden bánatom, még sok ezer évet veled, az én drágámmal, életemmel!!! <3". Diplomások! Persze, ezek sem jobbak semmivel a pékeknél, vagy postásoknál, dehogy, csak mivel tanultak pár extra évet, azt gondolná az ember, világlátottak, többet gondolkoznak, széleslátókörűek, érzelmi intelligenciájuk is fejlettebb.

person near body of water during golden hour

   Sok baj van ezekkel a posztokkal, azon kívűl, hogy mi közöm van hozzá, hogyan szereti a férjét, aszonyát, gyerekét - aki nem is olvassa, hisz nincs fent! -, hogy hiányzik neki a halott kutyája, akiről képeket is nyom a poszt alá (???), szóval ezeken kívűl egy csomó ember lelkébe gázol. Hány magányos, elhagyott, elvált, özvegy, kutyátlan, szorongó ismerőse lehet egy embernek? És ezektől a hamis boldogságot, nem létező szeretetet árasztó posztoktól szegények nagyon kényelmetlenül fészkelődhetnek a székükön, hisz nekik miért nem jut az almamellű nőből, a kitűnő tanuló gyerekből (a biziket is tolják, de az ovis ballagást is, mert milyen ügyes ez a gyerek, elvégezte simán a 3 év legó-takony-cipőfűzés kurzust is), a tengeri nyaralásból, a 21 perc alatt szigetkör-ből, az óriási családi kirándulásokból, a csodálatosra sikerült süteményekből? De persze főleg abból a hatalmas szerelemből, ami még 10-20-30 év után is lángol az imádott nő/férfi iránt, olyannyira, hogy ezt már publikusan kell megvallani! Kíváncsi lennék, személyesen mit csinálnak egymással.

   Rájöttem ám: ezek mind magányosak, piszok magányosak! Azért teszünk fel zenéket, kutyapártos marhaságokat, filmrészleteket, idézeteket, hogy reakciót váltsunk ki, hogy terjesszük, ami nekünk tetszik és másoknak is tetsszen! De mikor valaki a közösségi hálón vall szerelmet évek óta a birtokában lévő nőjének, arról mit gondoljunk? Valszeg az asszonynak nem mondja, nyilvánosan teszi, hogy mindenki lássa, náluk minden a legnagyobb rendben van. De nem gyanús ez kicsit?

baby lying on inflatable ring

   A legviccesebb mégis az, amikor a 3-6-12 hónapos gyerekeket köszöntik a facebookon! Hát hova tegyük ezt? Mert ha villogni akarunk vele, mert szép az a gyerek, ügyes az a gyerek, akkor tegyünk ki egy képet róla: "Milánka 1 éves". De miért kell "Isten ltessen Milánka!"? Bár gyereket a facebookra a sok pedofil kénye kedve szerint kiszolgáltatni, hm. És miért vannak  fent a lányom 8-9 éves osztálytársai? Olyan képekkel, amiken 13 évesnek néznek ki!?

   Mi ássuk a gödröt magunknak, a gyerekeinknek, az egész elmagányosodott társadalmunknak és persze a Földnek, de néha megfoghatnánk az ember/asszony fülét és a szemébe mondhatnánk direktbe, csak neki "Ide igyelj anyukám, jó, hogy vagy nekem!", minden lájkvadászat nélkül.

 

képek: unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://madamechauchat.blog.hu/api/trackback/id/tr1115357492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása